Kvarterspark i stadsdelen Victoria
Kvarterspark i stadsdelen Victoria

Balder & KF Fastigheter bygger ett Royal Manhattan i Kungens kurva 

Balder utvecklar tillsammans med KF Fastigheter den helt nya stadsdelen Victoria i Kungens kurva. Projektet stärker Göteborgsbaserade Balders roll som en viktig fastighetsaktör i Stockholm. Här görs plats för 3 500 hem med olika lägenhetsvariationer och kvarter.

– Idag är Kungens kurva ett handelsområde men Victoria kommer vara något helt annat. Victoria kommer bidra med en charm till området och göra stadsdelen till en trygg och attraktiv plats att bo på, säger Annika Eriksson, ansvarig fastighetsutvecklare på Balder.

För Annika Eriksson står projektet Victoria ut. Konceptet som stadsdelen är byggd utifrån med en idé om ett Royal Manhattan skiljer sig på många vis mot andra förstäder till Stockholm. Här vill man ge plats för kungar, drottningar och allt däremellan i en vibrerande stadsdel som ska erbjuda allt för ett liv i rörelse. 

Stadsdelspark som för tankarna till Central Park

– Centralt i Victoria byggs en stadsdelspark som kommer vara områdets självklara mittpunkt. Precis som Central Park i New York omgärdas parken av liv och rörelse där den blir till ett rekreationsområde med flera olika områden i.

Victoria byggs utifrån en tät struktur med flera mindre kvarter. Du som bor här kommer hitta dina egna promenadvägar och kringelikrokar i området. Ambitionen är att utveckla en stadsdel som ger en helt annan charm och mänsklig känsla till Kungens kurva. 

– Här kommer också finnas ett mysigt stråk med butiker, caféer och restauranger med mer närservice än de större butikerna i Kungens kurva. I området kommer det också byggas förskolor och en stor grundskola.

Precis intill Victoria finns Huddinge kommuns vackraste naturreservat. Gömmaren bjuder på oändliga äventyr med härliga promenader och en stor sjö att bada och fiska i. Här kan du som boendes komma bort från stad och handel för att tanka energi och andas frisk luft. 

Goda kommunikationer

– Victoria erbjuder också fantastiska kommunikationsmöjligheter. Spårväg syd kommer finnas med en station utanför din port som enkelt och hållbart tar dig vart du vill. Busstationer finns också nära. Tillräckligt långt bort för att inte störa men väldigt lättillgängligt finns E:4an. Lägg till infrastruktursatsningar som Förbifart Stockholm och Tvärförbindelse Södertörn och du förstår att du kommer kunna resa enkelt till och från ditt hem. 

Annika Eriksson som arbetar som fastighetsutvecklare.
Annika Eriksson

Relaterade nyheter

27 juni, 2022

Artikel – Kungligt möte mellan stad och natur

Läs om Huddinge kommuns utveckling och vårt Victoria. Ta del av alla tankar kring det kungliga mötet mellan stad och natur.
28 april, 2022

Artikel – Fredrik Wennberg & Sara Vikstrand, Arkitekter

Hur får man en stadsdelspark att vara något för alla? Fredrik Wennberg och Sara Vikstrand från Arkitema har tagit fram konceptet Folkets Kurva, som kommer bli den nya stadsdelsp...