Från shopping till naturupplevelser

Favorite places

Guldkant och vardagslyx

Runt Victoria breder en hel värld ut sig. Här finns allt du kan tänkas behöva. Vägg i vägg, runt hörnet eller på andra sidan gatan. En kort promenad från ditt hem och du kan välja att shoppa loss, njuta av vällagad mat, andas in frisk skogsluft, ta ett svalkande dopp eller varför inte låta dig dras in i filmens underbara värld. I Victoria är det enkelt att sätta guldkant på vardagen och leva livet fullt ut.

ikea_1920x1080

Shopping i världsklass

I Victoria bor du granne med Skandinaviens största handelsområde. Förutom världens största IKEA hittar du över 25 000 kvadratmeter shopping. I närområdet finns inte bara ett, utan tre shoppingcenter - Kungens kurva, Heron City och Skärholmen centrum. Här finns allt från mode och sport till hemelektronik och inredning. På shoppinglistan kan du också lägga till Kungens kurva handelsplats med de flesta populära butikskedjorna. 

tjejer_cafe_1920x1080

Omgiven av ett mat-mecka

I Victoria bor du omgiven av härliga matställen som serverar mat från världens alla hörn. I Heron city finns en stor food court som passar de flesta smaker. Perfekt att ta som take away efter en lång arbetsdag. Här finns också flera restauranger där man kan lyxa till det och njuta av en helkväll med både god mat och dryck. Läskande juicebarer, mysiga kaféer och populär snabbmat finns också i området kring Victoria.

zetas3_1920x1080

Unikt och småskaligt

Straxt utanför Kungens kurva handelsområde ligger populära och unika Zetas handelsträdgård. Här kommer du garanterat hitta växter att inreda ditt hem med. Växter för alla rum och kök, och växter som kan förvandla din balkong till en tropisk oas. Zetas har också ett välbesökt trädgårdskafé med luncher och allt man kan drömma om på fikastunden. 

hast_darker_1920x1080

Bo nära stall och underbara ridspår 

Gömmargårdens stall och ridskola ligger alldeles runt knuten från nya stadsdelen Victoria. Härifrån kan du rida in i Gömmarens naturreservat och få en vacker tur längst de fina ridspåren. Den fridfulla och lantliga miljön vid stallet är en härlig kontrast till stadsdelens puls. Två olika världar som lever sida vid sida och tillsammans skapar den perfekta balansen i livet. 

skog_i_ljus_1920x1080
bad_1920x1080

Ett med naturen

Victoria ligger intill vackra Gömmarens naturreservat som är full av spännande natur och i dess hjärta ligger en vacker klarvattensjö. Här finns det möjlighet till friluftsliv under alla årstider, från sommarbad och äventyrliga cykelturer till vinterns efterlängtade skid- och skridskoåkning. Du kan också testa fiskelyckan. Under ytan simmar både abborre, gädda och inplanterad regnbåge.

Njut av sjön året om 

Att ha nära till svalkande bad under heta sommardagar är en ovärderlig vardagslyx. Den härliga klarvattensjön Gömmaren är omgärdad av badklippor som passar perfekt för kvällsdoppet efter jobbet eller heldagsutflykten på helgen. Sjön har också en mysig liten sandstrand för sommarens sandslottsbygge och två hundbadplatser, norra och södra hundbadet. För alla modiga vinterbadare finns det också en brygga att bada från. På vintern fryser sjön tidigt och du kan snöra på dig skridskorna för att njuta av sjön från ovansidan.

Naturens skattkammare 

Hitta din egen favoritplats i Gömmaren och hämta kraft från den vidunderliga naturen. Här finns 768 hektar med olika naturmiljöer och i reservatet finns det många stigar, löpspår och markerade leder som underlättar utforskandet. Inom Gömmarens naturreservat finns också ett gammalt kulturlandskap vid Fullersta Kvarn. Det är ett så kallat Natura 2000-område som är skyddat av EU för att bevara dess biologiska mångfald med bland annat ovanliga mossor. Missa heller inte Gömmarravinen, som är Stockholms läns tredje djupaste ravin, där vattnet rinner ut till Mälaren.

fika_1080x1080
Stark kvinna joggar genom stadsdelen Victoria

Träning som passar dig

Det är enkelt att leva ett aktivt liv i Victoria. I närområdet finns bland annat fler gym, ridhus och ett aktivt föreningsliv. Närmaste idrottsplatsen är Segeltorps IP med tre konstgräsplaner i olika storlekar och en ishall. I närheten av Victoria finns det också en simhall. Sen har du såklart hela Gömmarens naturreservat som träningsplats med både cykelstigar och löpspår. 

Nöjespalats utanför dörren

Att bo granne med Sveriges största Leos lekland, är inget annat än ren lycka för Victorias yngsta invånare. 10 000 kvadratmeter lek, rörelse och äventyr för spralliga små ben. Perfekt när vädret inte bjuder in till utomhuslek i parken eller kanske när det är dags för födelsedagskalas. Men inte nog med det, äventyrsgolf, bowling, escape rooms och trampolinpark hittar du också granne med Victoria. Ett förstklassigt nöjesutbud precis utanför dörren. 

heron_city_1920x1080
ungt par som tittar på bio

Filmkväll alla dagar i veckan

Från Victoria behöver du bara korsa gatan för att sedan kliva in i Nordens största biograf med 18 dukar, storslaget ljud och exklusiva VIP-salonger med extra sköna stolar. Närheten gör det enkelt att unna dig en filmstund när som helst. 

zetas2_1920x1080
mountain_bike_1920x1080
strand_1920x1080
idrottsplats_1920x1080
kungens_kurva_shopping_1920x1080
Familj på promenad genom Gömmarens naturreservat
heron_city2_1920x1080
Stall_1920x1080
ridning_1920x1080