Vi bygger framtidens stadsdel 

NEXT UP

Det är något stort på gång

I Victoria kommer ungefär 10 000 personer att bo och leva. Stadsdelen tar form på en yta på 157 000 kvadratmeter och kombinerar urban stadspuls med personliga kvarter som präglas av en genuin gemenskap. Victoria ska bli den perfekta förstaden till huvudstaden, en vibrerande stadsdel vars puls du kommer kunna känna av från morgon till kväll. Projektet är omfattade och sker i flera olika etapper. Så även om Stockholms nästa stadsdel inte kommer att byggas på en dag, så kommer du kunna flytta in snabbare än du tror. 

Här sker utvecklingen

Stadsdelen Victoria byggs i det område som ligger längs Dialoggatan och Kungens kurvaleden. På platsen står i nuläget ett antal långsmala kontorshus i tegel från 1970-talet, som successivt kommer att rivas för att göra plats till den nya blomstrande stadsdelen. 

Gemensam vision 

Det märks att Victoria ligger på en plats som det satsas på. Hela området är en viktig del av Stockholms vision för 2050. Det kommer bland annat bli ännu enklare att ta sig hit tack vare Förbifart Stockholm och den planerade spårväg syd som kommer att stanna vid Victoria på resan mellan Flemingsberg och Älvsjö. 

Victoria_park_1920x1080_darker

Livfullt och vackert

Victoria kommer ge området kring Kungens kurva en helt ny karaktär, både genom sitt yttre men också genom att skapa liv och energi på platsen under hela dygnet. Victoria kommer präglas av modern stadsarkitektur, grönskande utomhusmiljöer och utrymmen för gemenskap utanför hemmets väggar. Tillsammans med den befintliga handelsplatsen skapas dessutom en helt ny typ av boendemiljö där allt du behöver finns i närområdet. Här skapas framtidens stadsdel. 

utsikt från balkongen över Victorias stadspark
start-3_hjärtan_gold

It's a masterpiece with a masterplan

Kvartersgata i stadsdelen Victoria i Kungens kurva

Hållbart på alla sätt

Det är inte bara omgivningarna som är gröna i Victoria, alla byggnader planeras också att uppföras enligt Miljöbyggnad Silver eller Svanen. Victoria blir en grön stadsdel, från hur den byggs och all grönska i kvarteren till kontakten med fantastiska naturreservatet Gömmaren. Det är hållbarhet som stärker både samhället och människors mående under lång tid framöver. 

Dikeskörnig av gustav den femte

Victoria - The story

Namnet Victoria har sitt ursprung i latinets ”victor” som betyder segrare. Det är ett namn som andas styrka och finess – precis som vi vill att den nya stadsdelen ska göra. Victoria var också namnet på Kung Gustaf den femtes fru. Kungen vars chaufför körde av vägen i en kurva på Gamla Södertäljevägen. Händelsen ledde till att folket började kalla platsen för Kungens kurva. 

Tillsammans gör vi det möjligt 

Victoria i Kungens Kurva utvecklas genom ett samarbete mellan KF Fastigheter AB (KF) och Fastighets AB Balder (Balder). Det innebär att Victoria i Kungens kurva utvecklas av några av Sveriges mest ansvarstagande och långsiktiga bostadsutvecklingsbolag. Marken i området ägs i huvudsak av Bostadsutveckling Kungens kurva AB, vilket är ett samägt bolag mellan KF och Balder.

Säker och trygg stadsutveckling

Bostadsutveckling Kungens kurva AB kommer stå för en stor del av utvecklingen i området. Dock kan vissa kvarter avyttras till andra parter framöver. Grundskolan i stadsdelen planeras att byggas och ägas av Balder, medan ungefär 20 procent av de planerade bostäderna ska byggas, ägas och hyras ut av bolaget Trenum, som är ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden.

Victorias viktiga samarbetspartners

En viktig samarbetspartner i projektet är Huddinge kommun. Kommunen ansvarar för detaljplanearbetet, tar fram exploateringsavtal och är delaktig i områdets gestaltning och kommunikationsfrågor. Kommunen äger också motsvarande cirka 14 procent av planprogrammets yta och är måna om att området ska utvecklas till en attraktiv stadsdel. Samarbete sker också med Kungens kurva fastighetsägarförening.

start-4_crown_gold

Hitta hit

Med bil - Kör E4:an och sväng av på avfart 151. Du kan också ta dig till Victoria från Huddingevägen och Häradsvägen.

Med kollektivtrafik - Flera bussar går till Kungens kurva. Se SL för detaljer. Victoria kommer också få en egen station på planerade Spårväg Syd.

Stadspark i Victoria i Kungens kurva

Häng med i utvecklingen av Victoria

Missa inget som händer i utvecklingen av Stockholms nya stadsdel. Följ oss på instagram och skriv upp dig för vårt nyhetsbrev här längre ner. 

 

Vi finns här för att svara på dina frågor

Du är såklart alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor och inte hittar ett svar under FAQ. Fyll i formuläret så hör vi av oss!