Grönskande gatan i stadsdelen Victoria i Kungens kurva
Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter

Snart får Huddinge kommun sin drottning

I Huddinge kommun tar en helt ny stadsdel form. I Kungens Kurva, Nordens största handelsområde planeras och byggs just nu Victoria. Med 3 500 bostäder kommer området att bli en levande plats med shopping, moderna bostadskvarter och Gömmarens naturreservat precis runt hörnet.  

Helene Hill är samhällsbyggnadsdirektör i Huddinge kommun och längtar efter att få välkomna boendes till Kungens Kurva. 

– Jag ser framför mig när stadsdelen står färdig och folk flyttar in och börjar leva sina vardagsliv här. Victorias coola gestaltning kommer göra att många människor som inte heller bor här kommer vilja besöka området och titta på miljöerna och de fina husen, säger Helene.  

Stor utveckling av Kungens kurva

Victoria är en viktig pusselbit i det avtal Huddinge kommun tecknat med staten om att bygga 18 500 bostäder till 2035. Den utveckling som kommer ske i Kungens Kurva är Victoria bara början på. 

– Om man tillåter sig att titta långt in i framtiden så tror jag att Kungens Kurva kommer ha utvecklats enormt. Vi kommer ha en blandning av bostäder, handel och verksamheter som kommer göra området ännu mer levande. Alla funktioner som kommer finnas kommer göra det till en plats som erbjuder allt det man kan önska sig.

Handel & natur att njuta av

Redan när Victoria står klart kommer stadsdelen vara en fantastisk plats att bo på. En urban och naturreservatnära förstad till Stockholm med bra kommunikationer. 

– Victoria är helt unikt. Här har man ett av Nordens största handelsområden, Kungens kurva och service som gör det till en väldigt urban miljö. Dessutom bor man granne med Gömmarens naturreservat, ett av de finaste vi har här i Huddinge vilket ger stadsdelen ytterligare en unik dimension. 

Planerna för att ta Kungens kurva från ett handelsområde till en av Stockholms mest attraktiva förstäder är långt gångna.  

– Det kommer bli en otrolig förbättring av kommunikationerna till Kungens Kurva. Vi planerar för en spårväg och kommer ha två stora infrastrukturprojekt på plats, Förbifart Stockholm och Tvärförbindelse Södertörn när Victoria står klart. 

Helene Hill som är samhällsbyggnadsdirektör på Huddinge kommun

Helene Hill, Samhällsbyggnadsdirektör Huddinge kommun

Relaterade nyheter

8 november, 2021

Artikel – Yvonne Arentoft, centrumchef Kungens kurva

Yvonne Arentoft är centrumchef för Kungens kurva och din närmsta granne när du flyttar till Victoria. Hon längtar efter den nya stadsdelen som kommer göra Kungens kurva till en...
28 oktober, 2021

Vibrerande informationsfilm om Victoria

Upptäck Victoria och alla dess självklara fördelar i denna vibrerande informationsfilm. Träffa David Johansson, regionansvarig fastighetsutveckling på Balder som tar dig på en r...