kungens_kurva_shopping_1920x1080
Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter

Kungens kurva välkomnar nya stadsdelen Victoria till området

Yvonne Arentoft är centrumchef för Kungens kurva och din närmsta granne när du flyttar till Victoria. Hon längtar efter den nya stadsdelen som kommer göra Kungens kurva till en av Stockholms attraktivaste förstäder.

– Utvecklingen av Victoria betyder mycket för oss, nu får Kungens kurva chans att bli en sprudlande urban miljö vilket vi har saknat tidigare, säger Yvonne.

Du som väljer att flytta till Kungens kurva flyttar till ett område med ständig utveckling och rörelse. Här står inget still och handelsområdet tänker absolut vara med i utvecklingen av den nya stadsdelen.

Stor utveckling av köpcentret

– Vi har mycket på gång som kommer utvecklas parallellt med Victoria. Vi ser ett behov av dagligvarubutiker och restauranger och det kommer vi att bygga. Det kommer ske en stor utveckling av det nuvarande köpcentret med flera nya spännande upplevelser för de boendes i Victoria.

Utanför köpcentrets stora handelsområde finns dessutom ännu fler upplevelser för dig som flyttar hit. För Yvonne är det inte svårt att föreställa sig hur en modern stadsdel kommer kunna blomstra här.

– Den största fördelen med att flytta hit är närheten till allt. Det är närhet till oss och handel men det är också närhet till Gömmarens naturreservat precis runt hörnet. Den fantastiska natur som finns här vill vi bygga ihop med vår mötesplats och Victoria.

En destination för hela Stockholm

Hela idén om Victoria, ett Royal Manhattan som ska vara en självklar förstad till Stockholm andas självförtroende. Samma självförtroende och entusiasm delar Yvonne och Kungens kurva.

– Jag ser så mycket fram emot att få se en helt ny och urban stadsdel växa fram här. Men det kommer inte bara bli en ny stadsdel utan också en destination som hela Stockholm kommer vilja besöka.

2026 är det planerat för inflyttning och i framtiden kommer nya infrastruktursatsningar som Förbifart Stockholm, Spårväg syd och Tvärförbindelse Södertörn vara på plats. Det kommer vara lättare än någonsin att ta sig in, i och ut ur stadsdelen.

– Jag tror att det kommer vara rätt bekvämt att bo här. Det kommer inte vara några avstånd till vare sig handel, natur eller vilket ärende du än behöver göra.

Yvonne Arentoft som är centrumchef för Kungens kurva
Yvonne Arentoft, centrumchef Kungens kurva

Relaterade nyheter

27 juni, 2022

Artikel – Kungligt möte mellan stad och natur

Läs om Huddinge kommuns utveckling och vårt Victoria. Ta del av alla tankar kring det kungliga mötet mellan stad och natur.
28 april, 2022

Artikel – Fredrik Wennberg & Sara Vikstrand, Arkitekter

Hur får man en stadsdelspark att vara något för alla? Fredrik Wennberg och Sara Vikstrand från Arkitema har tagit fram konceptet Folkets Kurva, som kommer bli den nya stadsdelsp...